Xando is per 1 januari 2023 overgegaan in Pro School. Ben je een zakelijke Xando klant? Neem contact op met Pro Warehouse »

Toegankelijkheid

Apple producten zijn van zichzelf al heel intuïtief in het gebruik en hebben uitgebreide, ingebouwde hulpvoorzieningen, waardoor gebruikers met een beperking optimaal gebruik kunnen maken van de producten. Alle innovatieve toegankelijkheid technologie is standaard ingebouwd in macOS, iOS en iPadOS-apparaten.

Zien

Als u blind of slechtziend bent, kunt u de geavanceerde schermlezer VoiceOver gebruiken om optimaal gebruik te maken van uw iPhone of iPad. Siri en de dicteerfunctie helpen u bij het typen, openen van apps en lezen van uw agenda. De zoomfunctie is een ingebouwd vergrootglas dat overal in macOS, iPadOS en iOS werkt, maar u kunt er ook voor kiezen om de tekst in veel apps te vergroten. Als u kleurenblind bent of een andere zichtbeperking heeft, kunt u de scherm­weergave op alle Apple apparaten zo aanpassen dat het prettiger is voor uw ogen.

Horen

Bent u doof of slechthorend, dan zijn er in macOS, iPadOS en iOS diverse voorzieningen om u bij de communicatie te helpen, zoals FaceTime-videobellen en het versturen van tekstberichten. iPhone en iPad geven daarnaast een duidelijk signaal als iets uw aandacht vereist. Dat kan via zowel een visuele waarschuwing als een trilling. Dankzij ‘Live luisteren’ kunt u een Made for iPhone-gehoor­apparaat of AirPods zo instellen dat u duidelijker kunt horen.

Fysiek en motoriek

AssistiveTouch biedt de mogelijkheid om het Multi-Touch-scherm op iPad en iPhone te laten gebruiken door mensen met een fysieke of motorische beperking. Maar dankzij Siri hebt u met alleen uw stem ook volledige controle over uw Apple apparaat. Met Siri kunt u bijvoorbeeld ook uw lampen in huis aan doen middels HomeKit. Als u liever praat dan typt, dan zet de dicteerfunctie in iOS, iPadOS en macOS uw woorden om in geschreven tekst.

Lezen, schrijven en leren

Wij leren allemaal op een andere manier. Gelukkig zijn de producten van Apple allemaal op verschillende leerstijlen berekend. Mac, iPad en iPhone bevatten veelzijdige hulpmiddelen om leerlingen met concentratieproblemen of andere cognitieve of leerproblemen te ondersteunen. Zo kunt u visuele prikkels beperken door leerlingen slechts in één app te laten werken. Of minder afleiding op websites dankzij Safari Reader. Ook de tekst-naar-spraak- en definitiefuncties komen van pas.

Benieuwd naar onze oplossingen? Neem gerust contact met ons op.