Iedereen is creatief

Met het gratis lesmateriaal 'Iedereen is creatief' stelt Apple iedereen in staat direct aan de slag te gaan met creatieve opdrachten op de iPad. Verdeeld over vier disciplines leer je alle creatieve kanten van de iPad kennen. Met het lesmateriaal kunnen leraren het curriculum versterken niet alleen op het onderdeel creativiteit, maar ook op onderdelen zoals mediawijsheid, samenwerken en kritisch denken. Door middel van op maat gemaakte trainingen ondersteunen we scholen en leraren bij de implementatie van dit lesmateriaal om het curriculum te versterken.

Apple is opgericht vanuit de gedachte dat technologie bij iedereen creativiteit naar boven kan halen. Hiervoor heeft Apple hardware en veelzijdige apps ontwikkeld, zoals GarageBand, iMovie, Keynote, Clips en Swift Playgrounds. Met ‘Iedereen is creatief’ krijgen leerlingen op elk niveau de tools in handen om ideeën te ontwikkelen en over te brengen via tekeningen, muziek, video en fotografie op iPad. Leraren krijgen de beschikking over projecten waarmee creativiteit in elk vak kan worden geïntroduceerd, en ouders krijgen nieuwe manieren aangereikt om met hun kinderen te communiceren en ze te helpen vaardigheden te ontwikkelen voor op school - en daarbuiten. Het programma draait om het aanwakkeren en uitdragen van creativiteit, want creativiteit vormt de basis van wat de wereld vooruithelpt.

Foto Rob Sieljes

De boeken met de witte voorkant bevatten naast het lesmateriaal voor de leerlingen concrete handreikingen voor leraren. De handreikingen zijn inclusief lesdoelen en rubrics om de creatieve eindresultaten te beoordelen.

Neem vrijblijvend contact op met één van onze Apple Education Specialists voor meer informatie.

Iedereen kan programmeren

Met het gratis lesmateriaal 'Iedereen kan programmeren' stelt Apple iedereen in staat direct aan de slag te gaan met leren programmeren. Het lesmateriaal biedt tientallen uren uitgewerkte lessen met lesdoelen, lesactiviteiten, projecten en is concentrisch opgebouwd. Met het lesmateriaal kunnen leraren het curriculum versterken niet alleen op het onderdeel computational thinking, maar ook op onderdelen zoals creativiteit, logisch redeneren, mediawijsheid, samenwerken en kritisch denken. Door middel van op maat gemaakte trainingen ondersteunen we scholen en leraren bij de implementatie van dit lesmateriaal om het curriculum te versterken.

Onderbouw basisonderwijs

Iedereen kan programmeren - Aan de slag 1
Iedereen kan programmeren - Aan de slag 2

Bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs

Iedereen kan programmeren - Puzzels
Iedereen kan programmeren - Puzzels
Iedereen kan programmeren - Avonturen
Iedereen kan programmeren - Avonturen

Neem vrijblijvend contact op met één van onze Apple Education Specialists voor meer informatie.