Xando is per 1 januari 2023 overgegaan in Pro School. Ben je een zakelijke Xando klant? Neem contact op met Pro Warehouse »

Iedereen kan programmeren

Met het gratis lesmateriaal 'Iedereen kan programmeren' stelt Apple iedereen in staat direct aan de slag te gaan met leren programmeren. Het lesmateriaal biedt tientallen uren uitgewerkte lessen met lesdoelen, lesactiviteiten, projecten en is concentrisch opgebouwd. Met het lesmateriaal kunnen leraren het curriculum versterken niet alleen op het onderdeel computational thinking, maar ook op onderdelen zoals creativiteit, logisch redeneren, mediawijsheid, samenwerken en kritisch denken. Door middel van op maat gemaakte trainingen ondersteunen we scholen en leraren bij de implementatie van dit lesmateriaal om het curriculum te versterken.

Onderbouw basisonderwijs

Iedereen kan programmeren - Aan de slag 1
Iedereen kan programmeren - Aan de slag 2

Bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs

Iedereen kan programmeren - Puzzels
Iedereen kan programmeren - Puzzels
Iedereen kan programmeren - Avonturen
Iedereen kan programmeren - Avonturen

Neem vrijblijvend contact op met één van onze Apple Education Specialists voor meer informatie.

Snel aan de slag met programmeren

In deze video leer je in Swift Playgrounds je stap voor stap je eigen camera programmeren. Je ontdekt welke componenten er nodig zijn voordat je een werkende app hebt waarmee je foto's kunt maken. Download de pdf met alle opdrachten.

Aan de slag tijdens Europese Codeweek

Geweldige apps beginnen met geweldige ideeën. Laat je leerlingen tijdens de Europese #CodeWeek kennismaken met app-ontwerp met de nieuwe activiteit van één uur van Apple. De activiteit ‘Inclusieve app ontwerpen’ van Apple biedt leerkrachten een één uur durende introductie tot de wereld van app- ontwikkeling. Leerlingen bedenken een idee voor een app op basis van een onderwerp dat hen interesseert, en ontdekken vervolgens hoe ze apps kunnen ontwerpen die zowel inclusief als toegankelijk zijn.