Xando is per 1 januari 2023 overgegaan in Pro School. Ben je een zakelijke Xando klant? Neem contact op met Pro Warehouse »

Ouders

Apple handhaaft sinds 2018 de wet op privacy (GDPR) om de privacy en veiligheid van haar gebruikers te beschermen. Apple heeft geen toegang tot leerling-gegevens en deelt deze nooit met derde partijen voor marketing en/of reclame doeleinden. Ook gebruikt Apple geen gegevens van haar gebruikers voor profielen op basis van email-of internet-gebruik.

Veilige leeromgeving

De mogelijkheid aankopen te doen in de AppStore, Apple Books, iTunes en Apple Music is bij beheerde Apple ID’s uitgeschakeld. Overigens hebben leerkrachten, mits de school dit toestaat, toegang tot Apple Schoolmanager om apps en boeken aan te schaffen. Daarnaast is ook de functie “Find My” uitgeschakeld. Middels het MDM (Mobile Device Management) systeem van school kunnen devices worden gelokaliseerd als deze in “Lost-mode” zijn geplaatst. Diensten als de App Store en Apple Pay zijn niet geactiveerd bij beheerde Apple ID’s. De school kan er wel voor kiezen intern FaceTime en Berichten te activeren zodat leerlingen en leraren met elkaar kunnen communiceren.

Beheerde Apple ID's

Bij het activeren van Apple producten in een schoolomgeving is het belangrijk goed te begrijpen hoe beheerde Apple ID’s de schoolomgeving voor leerlingen en leerkrachten kan ondersteunen. Beheerde Apple ID’s zijn speciaal voor scholen ontwikkelde accounts die scholieren en leerkrachten toegang geven tot hun gepersonaliseerd device en gepersonaliseerde diensten. Beheerde Apple ID’s zijn uitsluitend geschikt voor onderwijs doeleinden.

Parent App

Wij bieden de mogelijkheid om via de beheeromgeving gebruik te maken van de Parent App. Deze app voorziet ouders om bovenschreven controle ook thuis uit te kunnen voeren en devices te kunnen limiteren. Zo is het mogelijk als ouders/verzorgers (via geautomatiseerde regels) om desgewenst op bepaalde momenten van de dag het gebruik van games, social media en specifieke apps te beperken of uit te schakelen of om automatisch een bericht te krijgen als de leerling veilig op school is aangekomen.

Het Milieu

Apple hecht veel belang aan hoe producten tot stand komen en heeft als één van de kernwaarden het de aarde beter wil achterlaten dan hoe de aarde was bij het ontstaan van Apple. Honderd procent van de gebouwen, kantoren, winkels en fabrieken van Apple gebruiken zelf opgewekte groene stroom. Apple geeft veel om al haar werknemers wereldwijd en de planeet die we met elkaar delen.

Apple producten worden overal ter wereld gemaakt. Apple werkt met toeleveranciers samen – van mijnbouw tot recycling – om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan de vereisten voor de mensen en gemeenschappen in de toeleverings­keten.

Neem vrijblijvend contact op met één van onze Apple Education Specialists voor meer informatie.

Creatieve activiteiten

Naast het lesmateriaal van 'Iedereen is creatief' heeft Apple twee sets van 30 korte activiteiten gemaakt voor kinderen in het basisonderwijs. Dertig voor de onderbouw en dertig voor de bovenbouw.