Xando is per 1 januari 2023 overgegaan in Pro School. Ben je een zakelijke Xando klant? Neem contact op met Pro Warehouse »

Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis leeromgeving om leraren te ondersteunen bij het gebruik van Apple-producten in het onderwijs. Je krijgt de educatieve mogelijkheden van de iPad en Mac beter in de vingers inclusief apps van Apple zelf zoals Pages, Numbers, Keynote, Clips, iMovie en Garageband. Nog leuker is het om met je collega's te leren en samen Apple Teacher te worden door alle badges te behalen.

Binnen de leeromgeving zit een aantal leerroutes. Leraren kunnen zelf kiezen welke kennis en vaardigheden ze willen opdoen. Er zijn drie thema's: de iPad, de Mac en Swift Playgrounds. Met het voltooien van de leerroute iPad of Mac wordt de leraar officieel Apple Teacher. Extra erkenning is te verkrijgen door de leerroute Swift Playgrounds te voltooien of een portfolio aan te leggen met zes zelf ontworpen lessen.

Meer weten over Apple Teacher? Neem contact op met Pro School!

Praktijkvoorbeeld
Apple Teacher

Bekijk een praktijkvoorbeeld van het waarom en het effect van Apple Professional Learning op leren, lesgeven en leeromgeving.

Dertig tijdsbesparende tips voor leerkrachten.

Deze verzameling van eenvoudige activiteiten laat leerkrachten kennismaken met ingebouwde features van iPad.

Apple Distinguished Educators & Schools

Innovatieve leerkrachten over de hele wereld delen hun expertise met behulp van boeken en op Twitter via #appleEDUchat. Leer van deze leerkrachten over verschillende onderwerpen. Ook zijn er scholen die technologie met succes hebben geïmplementeerd in de klas. Op deze scholen kunt u ontdekken hoe u Apple devices succesvol toepast.

Leerkrachten en docenten

Apple devices kunnen van grote waarde zijn in de klas. Hierbij is het belangrijk, dat leerkrachten de juiste ondersteuning krijgen. Er zijn lesprogramma’s ontwikkeld speciaal voor de leerkracht om programmeer skills en creatieve vaardigheden te integreren in het onderwijs. Naast deze lesprogramma’s is er ook aanbod om beter te leren werken met de iPad en Mac en zijn er programma’s waar leerkrachten van elkaar kunnen leren.

Iedereen is creatief

Dit lesprogramma is een verzameling projecthandleidingen om kinderen hun ideeën te laten ontwikkelen en te presenteren met behulp van illustratie, fotografie, muziek en video. Dit helpt leerkrachten om op een leuke en relevante manier deze thema’s te integreren in lessen.

Wil je meer weten over dit lesprogramma? Kijk dan op onze pagina over 'Iedereen is creatief'.

Iedereen kan programmeren

Naast het creatieve programma is er ook een volledig lesprogramma ontwikkeld om aan de slag te gaan met programmeren in de klas. Leren programmeren is essentieel voor leerlingen om aan de slag te gaan met technologie. Naast programmeren in de vorm van puzzels is er ook een lesprogramma om aan de slag te gaan met de programmeertaal Swift. Het is zelfs mogelijk om hier een certificaat voor te verdienen.

Wil je meer weten over dit lesprogramma? Kijk dan op onze pagina over 'Iedereen kan programmeren'.