Beheer op orde

Apple apparaten staan bekend om haar gebruiksvriendelijkheid. Pro School biedt oplossingen aan, waarmee het beheer van Apple apparaten eenvoudig blijft. Wij gebruiken Jamf School en Apple School Manager voor Mobile Device Management. Met onze jarenlange ervaring hierin zijn we de perfecte partner om jullie te begeleiden bij de start en het gebruik. We kunnen u volledig ontzorgen maar we bieden u ook de ruimte om op eigen benen te leren staan.

Advies

Voordat u overgaat tot implementatie van de Apple apparaten denkt Pro School met u mee. We geven advies over het beheer, de implementatie, trainingen en alle zaken die belangrijk zijn bij het in gebruik nemen van Apple apparaten in uw organisatie. Dit gebeurt altijd vanuit het oogpunt: ‘U de regie, wij het advies’.

Implementatie

Na een inventarisatie gesprek hebben we de wensen van uw organisatie goed in kaart gebracht. Deze implementeren wij zorgvuldig. Daarna kunt u aan de slag met de apparaten. Met de totaaloplossing die Pro School aanbiedt krijgt u een zero touch configuration experience. Hiermee willen we zeggen dat het apparaat uit de doos aangezet kan worden en meteen gebruikt kan worden in de klas. Ook hierin zullen wij u begeleiden.

Foto Max den Hertog

Neem
vrijblijvend contact met ons opTraining & ondersteuning

De manier van beheren is misschien nieuw voor uw organisatie. Daarom biedt Pro School de mogelijkheid om uw ICT-afdeling, leraren en alle andere betrokkenen te trainen. Natuurlijk is geen enkele organisatie hetzelfde, wij leveren hierin altijd maatwerk. U krijgt van ons de beste ondersteuning. Dit kan op locatie, telefonisch, digitaal of in de vorm van een training. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om gebruik te maken van gratis handleidingen, die actief worden onderhouden zodat u altijd zelf aan de slag kan. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van Pro School Support.

Lees hieronder meer over Pro School Support »

Apple School Manager

Met deze beheeromgeving implementeer u op een eenvoudige manier iPads en Macs binnen uw organisatie. Op deze plek heeft u toegang tot de Apple diensten, apparaten, apps en boeken en het beheer over Beheerde Apple ID’s. Al deze diensten kunnen gekoppeld worden aan een systeem voor Mobile Device Management zoals Jamf School waarmee u eenvoudig beheer blijft houden. Ook bestaat er de mogelijkheid om Apple School Manager te integreren met een (bestaande) Microsoft Azure Active Directory om gegevens van accounts uit te wisselen. De identiteit van Microsoft 365 is dan tegelijk het beheerde Apple ID. De gebruiker kan met één account inloggen op Microsoft 365 en op Apple’s iCloud.

Leerlingen en leerkrachten

Met behulp van aanvullende apps kunt u een Apple apparaat inzetten voor veel doeleinden. Duizenden apps zijn speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en beschikbaar in de App Store. Naast het gebruik van apps krijgen leerkrachten en leerlingen 200 GB gratis iCloud-opslag en de mogelijkheid om samen te werken via Pages, Keynote en Numbers. De app Klaslokaal geeft de leerkracht een krachtige tool om leerlingen op de juiste manier te ondersteunen tijdens de les. Met de app Schoolwerk kan de leerkracht opdrachten uitdelen, de voortgang bekijken en opdrachten innemen.

Benieuwd hoe we u kunnen begeleiden bij uw route van innoveren?

Mobile Device Management

Een Mobile Device Management system (MDM) is een systeem waarmee de instellingen van de apparaten eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden. Hiermee kunt u de apparaten op afstand instellen naar eigen wensen. Denk daarbij aan het configureren van beperkingen, beheren van apps, klassen instellen en nog veel meer. Dit verloopt allemaal draadloos. Zelfs voordat het apparaat voor het eerst uit de doos gehaald wordt, is het apparaat al geconfigureerd. Na het invullen van de WiFi-gegevens gaat de rest vanzelf. Of het nu gaat om één-op-één apparaten of gedeelde iPads, met dit systeem is dit allemaal te configureren. Daarbij maken we gebruik van Jamf School. Deze oplossing is speciaal ontworpen voor scholen waarbij gebruiksvriendelijkheid en gemak voorop staat. Pro School adviseert, ondersteunt en beheert hierbij om technologie met succes te implementeren.

Tutorial Jamf Teacher

Deze video laat zien hoe je met de app Jamf Teacher extra focus aanbrengt tijdens het leren. Na de video kun je een les aanmaken met de gewenste instellingen en deze les activeren op de iPads van de leerlingen.

Support

De beheeromgeving is ingericht, de apparaten worden gebruikt door de leerlingen en leerkrachten en er is een verzoek om iets aan te passen, wat nu? We bieden handleidingen aan zodat er altijd de mogelijkheid is zelf zaken aan te passen in de beheeromgeving en daarnaast is het altijd mogelijk om trainingen te volgen om betrokkenen hierin wegwijs te maken.

Er niet altijd tijd is om zelf het beheer te doen. Daarom bieden wij Support aan.

Xando Beheer & Support

Support Basis

Ben je goed op de hoogte van de mogelijkheden en kun je zelf aan de slag met de meeste zaken in het beheersysteem? Dan is Pro School Support basis de beste optie. Hiermee ben je ervan verzekerd dat technische problemen altijd worden opgelost. Daarnaast biedt Pro School handleidingen aan waarmee problemen zelfstandig opgelost kunnen worden. Deze vorm van support is standaard inbegrepen bij de Jamf School licentie.

Pro School Support Compleet

Weet je niet altijd hoe je bepaalde zaken aanpakt in het beheersysteem? Of is er weinig tijd om zelf configuraties uit te voeren? Dan is Pro School Support Compleet de beste optie. Hiermee is de school ervan verzekerd dat alle problemen rondom beheer worden opgelost, ongeacht het type vraag. Weet u even niet meer hoe een app toevoegt? Geen probleem! Schiet een ticket in en wij lossen het op. Daarnaast zullen wij pro-actief een aantal veelvoorkomende zaken oppakken zoals het vernieuwen van certificaten binnen de omgeving. Ook telefonische ondersteuning is inbegrepen. Een belangrijk onderdeel is de verwachting in reactie- en oplostijd. Deze communiceren wij in ons supportmodel zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten? Neem contact met ons op!

Voordelen Pro School
Support Compleet

Support voor alle problemen, ook didactische vragen, bijvoorbeeld: “Welke app kan ik het beste gebruiken, Klaslokaal of Jamf Teacher?”

Ticketsysteem
Maandelijkse rapportages
Reactie- en oplostijd op basis van impact
Telefonische ondersteuning
Kosteloze support op afstand
Pro-actieve communicatie over veelvoorkomende zaken zoals verlopen certificaten
Gereduceerde kosten voor support op locatie

Lees meer over Klaslokaal en Apple in het onderwijs op onze schoolwerk pagina!